I Porsgrunn har eiendomsselskapet R8 Property og Powerhouse-samarbeidet satt i gang et skisseprosjekt etter Powerhouse-konseptet: Powerhouse Telemark. R8 jobber nå med å realisere prosjektet.

Powerhouse Telemark skal bli et signalbygg som vil sette Telemark på kartet og Porsgrunn skal få et miljøbygg i verdensklasse.

Dette blir et av de første Powerhouse-nybyggene i landet. Byggets tomt og plassering er optimal for bruk av solceller. Intensjonen er også å bruke lokale og miljøvennlige materialer i størst mulig grad, som for eksempel lokalt trevirke.  Ikke bare er dette bra for miljøet, det vil også være en måte å ta med seg kvalitetene som fylket representerer inn i bygningskroppen.

«For å møte fremtiden på en bærekraftig måte må plusshus være en del av løsningen og vi i R8 Property ønsker å sette Telemark på kartet ved å bygge fylkets første powerhouse», uttalte utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property, da ambisjonene ble lansert oktober 2015.

R8 property omtaler prosjektet slik: «Powerhouse Telemark blir et fleksibelt og tiltalende næringsbygg som er tegnet i 11 etasjer med utsiktspost og tiltalende takterrasse. Form og uttrykk blir moderne, og tilrettelegger for motiverte leietakere som vil være med inn i fremtidens bygg. Leietakere vil oppleve å ha tilgang til flotte fasiliteter som foajé, treningsrom, dusj/garderobe, kantine og en svært eksklusiv takterrasse.»

Powerhouse Telemark ligger sentralt plassert ved foten av Frednesbroen på Dokkvegen. Det vil bli godt synlig for de som kjører fra E-18 mot Grenland og Porsgrunn samt for alle som tar seg opp eleven mot Telemarkskanalen.

R8 blir selv en av leietakerne i bygget. Det siktes mot byggestart i løpet av 2016.