Interiørarkitekt Elin Vatn fra Snøhetta og akustiker Halvor Berulfsen fra Asplan Viak i Powerhouse Kjørbos karakterisiske interiør. Foto:akustikmiljö

Snøhettas interiørarkitekt Elin Vatn fikk 2. plass for interiøret i Powerhouse Kjørbo i en kåring av Norges beste interiørprosjekter under Designers Saturday.

En fagjury har kåret Norges beste interiørprosjekter i forbindelse Designers Saturday – en visningsarena for møbel- og interiørbransjen. Juryen mener Kjørbo-prosjektet «er et meget godt eksempel på hvordan en konvertering av eksisterende bygninger kan energioptimaliseres uten at fokus på estetikk og arkitektur går tapt».

Prisvinner Elin Vatn legger vekt på hvordan Powerhouse-definisjonen har påvirket interiørvalgene på flere måter. Energien som går med til fremstilling av materialene er med i Powerhouse-energibalansen og påvirker materialvalgene både direkte og indirekte.

Energi-konseptet med eksponert betong for å  utjevne temperaturen i kontorlokalet skapte en akustisk utfordring, fordi betong ikke demper lyd. Løsningen ble hvite lameller laget av resirkulerte plastflasker – noe som er blitt en sentral del av interiøruttrykket. Det samme kan sies om formen på rommene, der de buede veggene og hvordan de overlapper hverandre hindrer lyd i å komme inn i det åpne landskapet.

Les mer i D2-magasin og på Designers Saturdays hjemmeside.